Ένας προορισμός στη φύση...

...γεμάτος δραστηριότητες!

Με βάση τον ξενώνα Σελήνη στο χωριό Βίτσα στο κεντρικό Ζαγόρι μπορείτε να δείτε όλα τα αξιοθέατα του.
Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και είναι ο απόλυτος προορισμός για τους φυσιολάτρες αλλά και όσους θέλουν ξεκούραση και ηρεμία.

Οι συνεργάτες μας μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε διάφορες δραστηριότητες όπως: Ιππασία στο χωριό Πάπιγκο που γίνεται σε διαδρομές μέσα στην φύση κοντά στους βουνοκορυφές της Αστράκας. Rafting στον Βοϊδομάτη σε ένα από τα πιο καθαρά ποταμιά της Ευρώπης, οπού διασχίζεις με φουσκωτές βάρκες ένα μέρος μέσα στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου, πέτρινα γεφύρια, φυσικές πήγες και μικροί καταρράκτες στολίζουν την εντυπωσιακή διαδρομή.

Πεζοπορίες στα μονοπάτια που ενώνουν τα πέτρινα χωριά μεταξύ τους και σας οδηγούν στα αξιοθέατα της περιοχής. Πολύ κοντά από τον ξενώνα μας ξεκινάει ένα πέτρινο μονοπάτι η σκάλα της Βίτσας που συνδέει το χωριό μας με το χωριό Κουκούλι – Κήποι. Μια πανέμορφη διαδρομή για όλη την οικογένεια που ξεκινάει με την θέα του φαραγγιού του Βίκου και συνεχίζει μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο που συναντάς πέτρινα γέφυρα και καταλήγει στους Κήπους.

Συνδυάστε εκδρομές με 4×4 σε πιο ορεινά χωριά με πιο πυκνή βλάστηση από έλατα, πεύκα και πιο άγρια τοπία που δύσκολα φτάνεις.

Μερικά από τα πιο κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής που μπορείτε να θαυμάσετε κάνοντας βόλτα με το αυτοκίνητο σας είναι: το φαράγγι του Βίκου προς Μονοδέντρι, Αγιά Παρασκευή, Οξυά. Ο Βοϊδομάτης ποταμός στην διαδρομή προς το χωριό Αρίστη, Μεγάλο και Μικρό Παπικό. Τα πέτρινα γεφύρια προς το χωριό κήποι. Τους καταρράκτες στην διαδρομής προς το χωριό Ηλιοχώρι. Περιήγηση σε όλα τα παραδοσιακά χωριά του Ζαγοραίου.

Είναι περιττό να ψάχνουμε λόγια που να μπορούν να περιγράψουν το τοπίο της περιοχής, τη φύση, την παράδοση. Σας περιμένουν λοιπόν να ζήσετε την εμπειρία.

Ενδιαφέρεστε για κάποια δραστηριότητα;

Ρωτήστε μας και θα σας ενημερώσουμε!